Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
595
Két fogyasztót kapcsolunk párhuzamosan egy 24V feszültségű áramforrásra. Az egyik ellenállása 20 ohm, a másiké 30 ohm. Mennyi az áramerősség az egyes fogyasztókon?

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Párhuzamos kapcsolásnál a feszültségek megegyeznek, az áramerősségek összeadódnak.

`I_1` = `U/R_1` = `(24 V)/(20 Omega)` = 1.2 A

`I_2` = `U/R_2` = `(24 V)/(30 Omega)` = 0.8 A
Módosítva: 7 éve
0