Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
691
Három fogyasztó párhuzamos kapcsolása esetén a főágban folyó áram erőssége 6,5A. Az egyik mellékágban 2A, a másikban 3A erősségű áram folyik. Mekkora az I3 értéke?

Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Párhuzamos kapcsolásnál az áramerősségek összeadódnak, a feszültségek megegyeznek.

I = `I_1` +` I_2` + `I_3`

`I_3` = I- (`I_1` + `I_2`) = 6.5 - (2+3) = 1.5 A
0