Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris fügvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
5651
Mit jelent a konstans és a nulladfokú fügvény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A nulladfokú (konstans) függvény olyan lineáris függvény, ahol az f(x) = a*x + b képletben a = 0.
Így a képlete: f(x) = b
A konstans (állandó) függvény az értelmezési tartományának minden eleméhez ugyanazt a számot rendeli. A konstans függvény grafikonja mindig az x tengellyel párhuzamos egyenes.
0

Árnyalatnyi különbség van a kettő között; minden nulladfokú függvény konstans függvény, de nem minden konstans függvény nulladfokú, mivel a nullpolinom (amit 0-val jelölünk) konstans függvény, de nem nulladfokú, mivel definíció szerint ennek nincs fokszáma (illetve foka végtelen).
0

0