Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendezés V.

Főoldal » Középiskola » Kémia
568
AsCl3 + Sn2+ + Cl– = As + SnCl6(2–)
MnO4(–) + (COO)2(2–) + H+ = Mn2+ + CO2 + H2O
I(–) + H2O2 + H+ = I2 + H2O
MnO2 + KNO3 + KOH = K2MnO4 + KNO2 + H2O

Ennyi egyenlet van feladva téli szünetre, meg még egy csomó számítási feladat is, nagyon útál minket a kémiatanár... nagyon köszönöm!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, segítség, rendezés
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2 `AsCl_3` + 3 `Sn^(2+)` + 12 `Cl^–` = 2 As + 3 `SnCl_6^(2–)`

2 `MnO_4^–` + 5 `(COO)_2^(2–)` + 16 `H^+` = 2 `Mn^(2+)` + 10 `CO_2` + 8 `H_2O`

2 `I^–` + `H_2O_2` + 2 `H^+` = `I_2` + 2 `H_2O`

2 `MnO_2` + 3 `KNO_3` + 2 KOH = 2 `K_2MnO_4` + 3 `KNO_2` + `H_2O`

0