Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek 4

Főoldal » Középiskola » Kémia
630
S2O3(2–) + Br2 + H2O = SO4(2–) + Br– + H+
KMnO4 + HCl = KCl + MnCl2 + Cl2 + H2O
Cr2O3 + NaNO3 + Na2CO3 = Na2CrO4 + NaNO2 + CO2
KMnO4 + H2S + H2SO4 = MnSO4 + K2SO4 + S + H2O
CuS + HNO3 = Cu(NO3)2 + S + NO + H2O
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, egyenletek, segíts
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`S_2O_3^(2–)` + 4 `Br_2` + 5 `H_2O` = 2 `SO_4^(2–)` + 8 `Br^–` + 10 `H^+`

2 `KMnO_4` + 8 HCl = 2 KCl + 2 `MnCl_2` + `Cl_2` + 8 `H_2O`

`Cr_2O_3` + 3 `NaNO_3` + 2 `Na_2CO_3` = 2 `Na_2CrO_4` + 3 `NaNO_2` + 2 `CO_2`

2 `KMnO_4` + 5 `H_2S` + 3 `H_2SO_4` = 2 `MnSO_4` + `K_2SO_4` + 5 S + 8 `H_2O`

3 CuS + 8 `HNO_3` = 3 `Cu(NO_3)_2` + 3 S + 2 NO + 4 `H_2O`
0