Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendezés III.

Főoldal » Középiskola » Kémia
621
Hg + HNO3 = Hg(NO3)2 + NO2 + H2O
MnO4(–) + H2O2 + H+ › Mn2+ + O2 + H2O
HgO › Hg2O + Hg + O2
IO3(–) + SO2 + H2O › I2 + SO4(2–) + H+
Hg + HNO3 › Hg(NO3)2 + NO + H2O

Köszönöm, nagyon hálás vagyok annak, aki segít!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, egyenlet, nemtudom
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Hg + 4 `HNO_3` = `Hg(NO_3)_2` + 2 `NO_2` + 2 `H_2O`

2 `MnO_4^–` + 5 `H_2O_2` + 6 `H^+` = 2 `Mn^(2+)` + 5 `O_2` + 8 `H_2O`

3 `HgO` = `Hg_2O` + Hg + `O_2`

2 `IO_3^–` + 5`SO_2` + 4 `H_2O` = `I_2` + 5 `SO_4^(2–)` + 8 `H^+`

3 Hg + 8 `HNO_3` = 3 `Hg(NO_3)_2` + 2 NO + 4`H_2O`
0