Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet rendezés 1.

Főoldal » Középiskola » Kémia
463
Sziasztok!
Feladtak egy csomó egyenletet, de nem igazán értem, segítsen valaki pls!!!

I2O5 + CO = I2 + CO2
MnO4– + SO3(2–) + H+ = Mn2+ + SO4(2–) + H2O
BrO3– + Br– + Cl– + H+ = BrCl + H2O
I2 + SO3(2–) + H2O = I– + SO4(2–) + H+
NO2(–) + I– + H+ = I2 + NO + H2O

Köszönöm előre is a segítséget! Még lesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, rendezés
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`I_2O_5` + 5 `CO` = `I_2` + 5 `CO_2`

2 `MnO_4^–` + 5 `SO_3^(2–)` + 6 `H^+` = 2 `Mn^(2+)` + 5 `SO_4^(2–)` + 3 `H_2O`

2`BrO_3^–` + 4`Br^–` + 6 `Cl^–` + 12 `H^+` = 6 BrCl + 6 `H_2O`

`I_2` + `SO_3^(2–)` + `H_2O` = 2 `I^–` + `SO_4^(2–)` + 2 `H^+`

`NO_2^–` + 2`I^–` + 2 `H^+` = `I_2` + NO + `H_2O`
1