Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
5030
Egy baráti társaságban mindenki mindenkivel kezet fog, összesen 66 kézfogás történt. Hányan voltak a társaságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
van x ember, ez (x-1) emberrel fogott kezet. viszont 1-es kezet fog 2-essel, de 2-es nem fog kezet 1-essel, ezért csak a fele kell.

x(x-1)/2 = 66

x²-x-132 = 0

Megoldod (csak a pozitív gyök a jó).

x=12

12-en voltak a baráti társaságban.
0