Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi kérlek segits ha tudsz

Főoldal » Középiskola » Kémia
3953
1.) Ird le a következő ketonok konstitúciós képletét!
a. 2,2-dimetilpentán-3-on b. ciklohexil-etil-keton, c. hexán-2,5-dion d. ciklohexán-1-on

2. Milyen rendűségű szénatomhoz kapcsolódik az oxocsoport a ketonok molekuláiban?

3. Rajzold le és nevezd el a C5H10O összegképletű ketonok konstitúciós képleteit!

Előre is köszönöm, egy egész osztályon segitesz most!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, képlet, keton
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
₃Csatoltam képet.
Ha nem látszik jól:

1, a zárójeles a leágazás
a,
CH₃-C(CH₃)₂-C(=O)-CH₂-CH₃
b,
hatszög-C(=O)-CH₂-CH₃
c,
CH₃-C(=O)-CH₂-CH₂-C(=O)-CH₃
d,
hatszög=O

2, másodrendű

3,
CH₃-CH₂-C(=O)-CH₂CH₃
pentán-3-on

CH₃-C(=O)-CH₂-CH₂-CH₃
pentán-2-on

CH₃-CH(-CH₃)-C(=O)-CH₃
2-metilbután-3-on
0