Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megtudná ez oldani?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
578
A levezetést is légyszi! Előre is nagyon hálás vagyok :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`C=187\ nF=187·10^(-9)F`
`R=217\ Ω`
`f=230\ Hz`
`ω=2π·f=...`
`U_"eff"=9,4\ V`
`U_"csúcs"=sqrt2·U_"eff"=...`
---
A kondenzátor reaktanciája:
`X_C=1/(ω·C)=...`
A soros RC elem impedanciája:
`Z=sqrt(R^2+X_C^2)=...`
`cos\ φ=R/Z=...`
Az áramerősség csúcsértéke:
`I=U_"csúcs"/Z=...`
Hatásos teljesítmény:
`P=U_"csúcs"·I·cos\ φ=...`
Módosítva: 7 éve
0