Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Létra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
575
Egy létra a falnak van támasztva. A fal és a létra egy derékszöű háromszöget zárnak be. A létra (L) 6 m. A létra és a fal közötti távolság a talajon (a) 2 m. Mekkora a fal (m) ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A létra a derékszögű háromszög átfogója, az egyik befogó a távolság. A másik befogó lesz a fal.

m=`root()(L^2-a^2)` = `root()(36-4)` = 5.65 m
1