Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat-tömeg

Főoldal » Általános iskola » Fizika
575
Egy 10 cm magas, kocka alakú edényben a víz magassága 6 cm. Beletettünk egy ismeretlen térfogatú vasgolyót, így a vízszint 9 cm-re emelkedett. Mekkora a vasgolyó tömege? Fejezd ki a tömeget kg-ban és g-ban is! (ρvas = 7800 kg/m3) A gravitációs állandó értéke 10 N/kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A víz 3 cm-t emelkedett egy 10*10 cm-es alapterületen, tehát a golyó térfogata 300 cm³. A golyó sűrűsége 7.8 g/cm³, kiszámoljuk a tömegét:

m=`rho*V` = 300*7.8 = 2340 g = 2.34 kg
0