Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 7osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
521
g(X)=2/3×X-6 f(X)=2/5×X h(X)=2/3X+1 Segitséget szeretnék kérni matek házi hozzárendelés , függvény,kordináta rendszer
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csinálsz táblázatot, ahogy órán, kér soros, egyik sorba beírsz x értékeket, a második sorba a hozzá tartozó f(x)-eket vagy g(x)-eket vagy h(x)eket.

x:___________ 0_____ 3_______6______9____12_____-3______-6_____-9____-12
`2/3`x-6_______-6____-4_____ -2_____ 0_____-2_____-8 _____-10_____-12____-14

x___________0___________1__________2__________3__________-1________-2______-3
2.5x________0__________2.5_________5_________7.5__________-2.5______-5______-7.5

Aztán berajzolod a pontokat a koordináta rendszerbe:
(ábra mellékelve, én egybe rajzoltam, te külön koordináta rendszerekbe.)
0