Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körlapok

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Egy T területű körlapból koncentrikusan kivágunk egy fele akkora területű körlapot.
Milyen széles körgyűrű marad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti kör területe T=r²π

Fele olyan területű kör területe (r-rel kifejezve)
`1/2` T= `(r/(root()(2)))`²π

A gyűrű szélessége a két sugár különbsége:

a= `r*(1-1/root()(2))`= ∼0.29r
0