Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
747
Mekkora erővel húzza a mozdony a 2500 tonnás szerelvényt, egyenletes vontatás közben, vízszintes, egyenes pályán, ha a súrlódási erő a vonat súlyának 0,2%-a? Adott g = 10 N/kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2500 t = 2.500.000 kg
μ=0.002
F=(1-μ)·m·g= 2.495.000 N = 2495 kN
0