Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Villamosság 1095

Főoldal » Középiskola » Fizika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Amikor a generátor nem üresen jár, hanem le van terhelve egy `R` ellenállással, akkor ez a belső ellenállással együtt egy feszültségosztót alkot, tehát a kapocsfeszültség:

`U=U_b*R/(R+R_b)`

A kérdés, hogy mekkora `R` esetén lesz a kapocsfeszültség az 5 volt 80 százaléka:

`5*0.8=5*R/(R+1)`

`0.8=R/(R+1)`

`0.8R+0.8=R`

`0.8=0.2R`

`R=0.8/0.2=4\text{k}Omega`
1