Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
620
Sziasztok!
A 4,5,6 os feladatokat kéne megoldanom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
4.
Apa x éves
Anya x-7 éves
Együtt 2x-7 évesek = 87
x=47 Apa ennyi idős
Anya x-7= 40 éves

5.
Apa x éves
Anya x-7 éves
A fiú x-7-22 éves
Együtt 3x-36 évesek = 87
x= 41, Apa ennyi idős
Anya x-7=34 éves
Fiú 34-22=12 éves
Együtt: 12+34+41=87 évesek.

6.
Apa x éves
Anya x-7 éves
Fiú x-7-22 éves
Lány x-7-22-5 éves

Együtt 4x -70 = 82 évesek
x= 38, Apa ennyi éves
Anya x-7=31 éves
Fiú 31-22=9 éves
Lány 9-5=4 éves
Együtt : 4+9+31+38 = 82 évesek.
1

a 4. feladat válasza : apa: 47 éves
anya:40 éves
az 5. válasza :
apa: 41éves
anya: 34 éves
fiuk: 12 éves

a 6. válasza: apa :38 éves
anya :31 éves
fiuk: 9 éves
lányuk 4 éves
1