Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora frekvencia esetén lesz egy 4,3 μF kapacitású kondenzátor meddő ellenállása (reaktanctiája) 735 Ω?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
463
Nem nagyon értem. Tudnátok részletezni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A kapacitív reaktancia `1/(omega C)=1/(2 pi f C)`. Az a kérdés, hogy ez mekkora `f` esetén lesz 735 Ω:

`1/(2 pi f * 4.3*10^-6)=735`

`f=1/(2 pi*735* 4.3*10^-6)~~50.36\text{Hz}`
0