Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
497
Dezső 64 darab 1 cm élhosszúságú fenyőfa és bükkfa kockákból egy olyan nagy kockát szeretne összerakni, amelynek átlagsűrűsége 0,55 g/cm3. Hány darab fenyőfa és hány darab bükkfa kockára van ehhez szüksége, ha a fenyőfa sűrűsége ρfenyőfa = 500 kg/m3, a bükkfáé pedig ρbükkfa = 700 kg/m3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
kell neki x darab 0.5 g/cm³-es és (64-x) darab 0.7 g/cm³-es kocka.

x·0.5 + (64-x)·0.7 = 64*0.55

Ezt kell x-re megoldani.

x=48

Tehát Dezsőnek 48 db fenyőkockára és (64-48=) 16 darab bükkfakockára van szüksége.
0