Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szoveges feladat legyszii gyorsaan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1405
három kilogram almát X forintért vásárolunk. a körte kilója 20 Ft-tal drágább mint az almáé.
a-mennyibe kerül 10 kilogram alma?
b- mennyit kell fizetni ha 12 kg almát és kilenc kilogram körtét veszunk?
c- Hat kilogram körtét és valamennyi almát vásároltunk. Összesen 1200 Ft-ot fizettünk. Írt képletet, ami megmondja azt, hogy hány kg almát veszünk!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 kg alma X forint
a, 1 kg alma `X/3` forint

10 kg alma `(10*X)/3` forint


b, 1 kg körte (`X/3` + 20) forint

12 kg alma = `x/3`*12 = 4X forint

9 kg körte 9*(`X/3` + 20) = 3X + 180 forint

Összesen kell fizetni: 7X + 180 forintot

c,

6*(`X/3`+20) + a*(`X/3`) = 1200
2X+120 + `a*X/3` = 1200

a= `(3240-6X)/X` = `3240/X` -6
0