Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgás

453
Két teljesen hasonló vonat két párhuzamos vágányon halad egymással szemben, azonos nagyságú, állandó sebességgel. A kocsik és a mozdonyok ugyanolyan hosszúságúak. Mindkét vonat 19 kocsiból és a mozdonyból áll, amely elöl van, és vontatja a szerelvényt. Az egyik vonaton Piri elölről a harmadik kocsiban utazik. Miután a két vonat találkozik, Piri kocsija 36 másodperc múlva kerül teljes terjedelmében Dani szemből jövő kocsija mellé, és ezt követően újabb 44 másodperc telik el, amíg a két vonat teljesen elhalad egymás mellett. Elölről hányadik kocsiban utazik Dani a Pirivel szemben jövő vonaton?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Olyan, mintha az egyik vonat állna, a másik pedig kétszer olyan sebességgel haladna.
Akkor az egyik vonat a két vonathossznyi távolságot 36+44 másodperc alatt teszi meg, tehát 80/40= 2 másodperc alatt tesz meg egy kocsihosszt.
Ez azt jelenti, hogy 2 mp elteltével a két mozdony van egymás mellett, 4 mp elteltével a mozdony az első kocsinál van stb...36 másodperc múlva 36/2 = 18, azaz a 17. kocsinál tart a mozdony. Akkor az első kocsi a 16. kocsinál tart, a második kocsi a 15.-nél, a harmadik pedig a 14. kocsinál tart.
Módosítva: 5 éve
0

Köszönöm,,,hasonlóan gondolkodtam én is,de akkor miként lehet Piri a 3. kocsiban 36 másodperc után??
0