Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1045
Egy tehenészetben 6,4 t abrakot tárolnak 12 napi etetés után 4 t abrak marad hány t abarak marad további 8 etetés után ha a termelés 0,75 szorosára csökken
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Volt 6.4 t abrak, maradt 4 t, elfogyott 2.4 t abrak 12 nap alatt.
1 nap alatt ennek a 12-ed része, azaz 0.2 t fogy.
A termelés csökken. Milyen termelés? Itt etetés van. Akkor talán a fogyasztás...
Kevesebbet esznek?
8 nap alatt, ha nem ennének kevesebbet, akkor 8*0.2=1.6 t abrakot ennének meg. Ha ennek a 75%-át fogyasztják csak el, akkor megettek 1.6*0.75= 1.2 t abrakot.
Volt 4 t, fogyott 1.2 t, maradt 4-1.2 = 2.8 t abrak.
-1