Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Zomba egy.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
584
Két szám hányadosa 4/5.Ha az összegükből elveszünk 25 -öt akor 66-os kapunk. melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám `a`, a másik `b`!
Így az egyenlet rendszerünk a következő lesz:
I. `a/b=4/5`
II. `a+b-25=66 => a=91-b`
II-t behelyettesítem I-be!
`(91-b)/b=4/5` keresztbe szorzok
`5*(91-b)=4b`
`455-5b=4b`
`455=9b`
`b=455/9 => b=50.5555 => a=364/9=40.444`
0