Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kellene!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1597
Gépkocsi fékútja 72 km/h sebeségnél 50 m. Mekkora a lassulás? (4 m/s²)
A vezető reakcióideje 1 s. Mekkora a féktávolság? (70 m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v_0=a*t = 20 `m/s`
t=`20/a`

s=`a/2*t^2`

50= `a/2*t^2` = (elsőt behelyettesítjük) = `a/2*(400/a^2)`= `200/a`

a=`200/50` = 4 `m/s^2`

Ehhez a fékezési úthoz még hozzájön, hogy 1 s-ig haladt 20 `m/s`-mal, azaz megtett 20 m-t, összesen (20+50)=70 métert.
1