Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom Odüsszeia

1261
Odusszeiarol kéne írnom elemzést beleepitve vagy külön hogy Odüsszeusz a mai világban hogy viselkedne, tudna valaki esetleg segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
Odüsszeusz szerintem a mai világban hasonlóan viselkedni, mint mi, ugyanis polgári erényei is vannak (pl. tud tutajt ácsolni), szóval a mai világban is valószínűleg megállná a helyét. Fő jelleme a tudásvágy és a kíváncsiság, így biztosan művelt, tanult ember lenne belőle. A rossz tulajdonságai csak még inkább emberibbé teszik (pl. elfogadja Kalüpszó nimfa szerelmét, pedig felesége van) ez is azt mutatja, hogy nem tévedhetetlen és nem áll az emberi erények felett. Fontosabb neki a család és az otthon, mint a hírnév, így én eltudnám képzelni egy hétköznapi családapának is :)
-1

Az Odüsszeia nagyban eltér Homérosz Iliászától, hiszen itt már megjelenik a görög gyarmatosítások folyamán végbement társadalmi változások következményei.Itt már nem a fizikai erő,harci morál hanem az ember szellemi képességei azok, melyek a társadalmi fölsőbb szintjére emelik őt.Ebben a műben teljes kontrasztban áll Achilleus Odesszeius karakterével,hiszen Achilleus a már fentebb említett fizikai erényt képviseli míg Odüsszeus a szellemi erényeket.A történet során kibontakozó különféle bonyodalmakat megszakítja Odusszeus feleségének gyötrődése viszont mindenek ellenére hű marad férjéhez ,aki ellenben többször is hűtlen feleségével szemben.A mű végén megjelenő kérők serege Odusszeius feleségénél és Odusszeius eszes megoldása a kérők elkergetésére(megölésére) újból csak bizonyítja azon tézisem, mely alapján azt állítom hogy az Odusszeia fő erénye szellemi fölénye.
1