Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Menny idő alatt esik le.. A test?

Főoldal » Középiskola » Fizika
543
Mennyi idő alatt esik le a földig és mekkora sebesseget kap az alábbi feladatban eső test?
D=30
G=10 m/s²
V0=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, idő, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
D= 30 (méter?)

D=`g/2*t^2`

t=`root()((2D)/g)` = 2.45 s (`root()(6)` s)

v=g*t = 24.5 `m/s`
0