Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Segítséget szeretnék mert holnapra kell!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
435
Ebben segítsetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez itt egy trapéz.

Kerülete: K=a+b+c+d

Területe: T=`((a+c)*m)/2`

ott derékszögek vannak, szóval m=d=5 cm

T= `((12+8)*5)/2` = 50 cm²

A b oldalt kell még kiszámolnunk.

be kell húzni egy vonalat (ábra mellékelve), hogy kapjunk egy derékszögű háromszöget,

b=`root()(4²+5²)` = 6.4 cm

K= 12+6.4+8+5 = 3.4 cm
0