Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sztöchiometriai képlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
564
51-es feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
10 g-ja 2.26 normálliter, ebből indulunk ki.

1 molja 22.4 normálliter
hány mol 2.26 normálliter?
x=`2.26/22.41` = 0.1008 mol, ez 10 g

1 mol = 99.16 g, 99.16 `g/(mol)` a moláris tömege.

`C_xH_yCl_z`
12x+y+35.5z = 99.16

0.243= `(12x)/99.16`
x= 2

0.0404= `y/99.16`
y=4

12*2+4*1+ `35.5*z` =99.16
z= 2

A keresett vegyület molekulaképlete: C₂H₄Cl₂
0