Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatból egyenlet felírás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
985
Sziasztok!Segítségeteket kérem.Egyenletbe kéne felírni és megoldani:

Egy osztálykirándulásra mindenkinek 50 forintot kellet eredetileg hozni, viszont 3 tanuló költségét
a többiek adták össze, így fejenként 5 forinttal többet fizettek be. Hány tanulója volt az osztálynak?

Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, szöveges, 7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
50*x = 55*(x-3)

5x = 165

x= 33

Az osztálynak 33 tanulója volt. Ha mindenki befizette volna az 50 Ft-ot, akkor 33*50=1650 Ft gyűlt volna össze. 3 nem fizetett, ezért 30 tanuló fizetett 55 Ft-ot, ami 30*55=1650 Ft gyűlt össze, egyezik.
1