Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet felírás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
Ehhez a szöveges feladathoz kéna segítség nagyon gyorsan (az utolsó)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
50*x = 55*(x-3)

5x = 165

x= 33

Az osztálynak 33 tanulója volt. Ha mindenki befizette volna az 50 Ft-ot, akkor 33*50=1650 Ft gyűlt volna össze. 3 nem fizetett, ezért 30 tanuló fizetett 55 Ft-ot, ami 30*55=1650 Ft gyűlt össze, egyezik.
2

A lefényképezett feladatlapon két probléma is szerepel.
A másodikat Kazah helyesen megoldotta. Itt az első feladat megoldása is.

Egy kétismeretlenes elsőfokú egyenletrendszert kell megoldani. x+y=15 illetve 3x+4y=50. y=15-x helyettesítés után adódik, hogy 3x+4(15-x)=50. Azaz 60-x=50, x=10. y=5. Tehát 10 db. 3 literes és 5 db. 4 literes edényre lesz szükségünk, hogy azok össztartalma kiadja az 30+20=50 litert.
1