Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, nagyon hálás lennék ha valaki tudna ennek a feladatnak a megoldásában.:)

Főoldal » Középiskola » Fizika
3315
Az 1200kg tömegű gépkocsink motorjának húzóerejét kívánjuk megmérni. Mérésünk szerint a jármű 36 km/h sebességről 54 km/h sebességre 8 s alatt gyorsul fel, és a mozgást akadályozó összes erőt 350N erőre becsüljük. Mekkora húzóerőt fejtett ki a gépjármű motorja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
segíteni**** kihagytam a szövegből :D
0

Adatok:
m = 1200 kg,
v1 = 36 km/h = 10 m/s,
v2 = 54 km/h = 15 m/s,
t = 8 s,
Fell = 350 N

A dinamika alapegyenlete alapján felírható, hogy

Határozzuk meg a gépkocsi gyorsulását, majd a dinamika alapegyenletéből a húzóerő nagyságát!


A gépjármű motorja 1100 N húzóerőt fejt ki.
0

Adatok: m = 1200 kg, v1 = 36 km/h = 10 m/s, v2 = 54 km/h = 15 m/s, t = 8 s, Fell = 350 N
A dinamika alapegyenlete alapján felírható, hogy
Fh - Fell = m*a

Határozzuk meg a gépkocsi gyorsulását, majd a dinamika alapegyenletéből a húzóerő nagyságát!
a = Δv / Δt = 5/8 = 0.625 m/s²

Fh = m * a + Fell = 1200*0.625 + 350 = 1100

A gépjármű motorja 1100 N húzóerőt fejt ki.
0