Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat, egynlet felírás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Sziasztok! Segítség kellene ehhez a szöveges feladathoz!Egyenletben kéne kiszámítani.Előre is köszi.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, egyenlet, szöveges, 7.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(a 3. feladat)
0

Élt x béka a tóban. Egy év múlva 3x-2 béka volt a tóban. Két év múlva 5*(3x-2) béka volt a tóban. A harmadik évben 12x+6 béka volt a tóban, ugyanakkor 5*(3x-2)-x, ezek egyenlők

12x+6 = 14x-10
x=8

Ellenőrzés:

8 béka volt a tóban, az első évben 3*8-2=22 béka volt a tóban, a második évben 5*22=110 béka volt a tóban, a harmadik évben elhullott 8 béka, maradt 102; ugyanakkor 12*8+6= 102 lett a békák száma.

Tehát eredetileg 8 béka volt a tóban.
1