Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

122.old.153.fel.f)

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Segítséget kért tőlem valaki, de nincs időm megoldani a feladatot,
ezért ide töltöttem fel.
Ha segítesz, megköszönöm!
Képként csatoltam a feladatot.
122.old.153.fel.f)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, Matematika, sos
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bővítünk, összevonunk, csoportosítunk, egyszerűsítünk.

`(a/(a-1)+(a*(a-1))/(a-1))/(a/(a-1)-(a*(a-1))/(a-1)`= `((a^2)/(a-1))/((2a-a^2)/(a-1))` = `a^2/(a*(2-a))`=`a/(2-a)`
0