Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

121.old.152.fel.k)

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Segítséget kért tőlem valaki, de nincs időm megoldani a feladatot,
ezért ide töltöttem fel.
Ha segítesz, megköszönöm!
Képként csatoltam a feladatot.
121.old.152.fel.k)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, Matematika, sos
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Emeljük ki, amit csak tudunk:
Ami a számlálóban és a nevezőben is szerepel, azokkal egyszerűsítsünk.
`(x*(x-y))/(x*(x+y))` : `(x*y)/(xy*(x+y))` = `(x-y)/(x+y)` : `1/(x+y)`

Törtet törttel úgy osztunk, hogy a reciprokával szorozzuk.

= `(x-y)/(x+y)` · (x+y) = x-y, ez az eredmény
0