Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell ezt kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
négyzet alapúhasábnak kellene kiszámolni a térfogatát és a magasságát
A=283.5 négyzet dm m:3a
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felszín képlete: 2*alaplat területe+4*oldalsó téglalapok területe (ennek oldalai a és m)
2*a^2+4*a*3*a=283,5
14*a^2=283,5 a=4,86 dm

Térfogat=alaplap területe*magasság
V=4,86^2*4,86*3=344,37 dm3
0