Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
611
A sulylokō a golyót a talajtòl 1.5m magasságban 45 fok alatt hajítja el ami 17m repült. Mennyi a kezdōsebessége a golyónak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ferde_haj%C3%ADt%C3%A1s

y = `x*tanalpha-g/(2*v_0^2*cos²alpha)*x^2`

1.5 = `17*tan45-10/(2*v_0^2*cos²45)*17^2`

1.5 = 17- `10/v_0^2*349`

`v_0` = 15 `m/s`
0