Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítás

Főoldal » Középiskola » Fizika
606
Mekkora es milyen irányú erővel tudjuk a víz alatt tartani a 6kg tömegű 300kg/m3 sururssegu testet?
Hogy tudjuk ezt kiszámolni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hasonló az előzőhöz.
Az ilyen alacsony sűrűségű testet (a víz sűrűsége 1000 `(kg)/m^3`) a gravitációs erővel megegyező irányú erővel kell tartani.
`F_t` + G = `F_(fel)` -> `F_t` = `F_(fel)` - G
A felhajtőerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított víz súlyával, azaz
`F_(fel)` = `m_(víz)*g` =`rho_(víz)*V_(test)*g`= `rho_(víz)*(m_(test)/rho_(test))*g`=`1000*(6/300)*10`= 200 N

G= `m_(test)*g` = 6*10 = 60 N

`F_t` = 200-60 = 140 N

140 N erővel tudjuk a testet a víz alatt tartani, lefelé irányuló erővel.
0