Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekban segitene valaki?nagyon nagyon fontos lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
660
Holnap irunk matekbol es teljesen nem vagyok kepben hogy ezeket a feladatokat hogy kell megoldani es ez a hazi es ez is benne lesz a dogaban szoval valaki letudna irni reszletesen es elmagyarazni?nagyon szepen koszonom elore is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Mellékelten küldöm a feladatok megoldását. Ezen kívül a feladatok megoldásánál a következőkre kell figyelni:

-Ha algebrai törtkifejezéseket szorzunk össze, akkor keresztben történő egyszerűsítést végezzünk.
- Algebrai törtek osztásánál az osztó tört reciprokával való szorzásként ugyanez a teendő, mint az előbb
- A többi feladatnál viszont nevezetes azonosságokat kell használnunk, melyek a következők:

(a+b)^2 = a^2 +2ab + b^2
(a-b)^2 = a^2 -2ab + b^2
(a-b)(a+b)=a^2-b^2

- A feladatok további részében kiemelésre is szükség van. Ehhez megkeressük a tagokban megjelenő összes közös részt és azt egy zárójel elé írva megnézzük mivel kell a kiemelt részt szorozni, hogy az eredeti kifejezést kapjuk. Például a feladatok közül a d) részben a 6b^2+9b kifejezésekben mindkettőben szerepel a 3b. Ezáltal kiemeléssel: 3b(2b+3). Ezt kiszorozva ellenőrzésképpen visszakapjuk a 6b^2+9b kifejezést.

Remélem tudtam segíteni. Ha bármilyen kérdésed van, tedd fel nyugodtan :D
1