Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1449
Egy ember sítalpon áll a hóban a tömege 70kg egy db sílèc talpának a felülete 0,2 m² mekkora a sítalp alatt a nyomás ha az ember 2 sílècen áll?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Feltételezzük, hogy az ember vízszintes felületen áll, és hogy a két sítalpon egyenlően oszlik el az ember súlya.

`m=70\ kg`
`A=2*0.2\ m^2=0.4\ m^2`
A nyomást úgy számolod ki, hogy elosztod a nyomó erőt nagyságát a nyomot felület nagyságával. Itt a nyomó erő az ember súlya (`F_g`).
`F_g=m*g=70\ kg*10N/(kg)=700\ N`
`p=F_g/A=(700\ N)/(0.4\ m^2)=1750\ Pa`
A sítalpak alatt a nyomás 1750 pascal.
1