Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8 osztály algebra szöveges feladatok, teljes levezetéssel szeretném kérni a feladatmegoldást

Főoldal » Általános iskola » Matematika
517
EGy kétjegyű szám második számjegye 2-vel nagyobb az elsőnél. Ha ezt a számot és a számjegyeivel felcserélt számot összeadjuk, akkor 178-at kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám A, a másik (A+2)!
Most írjuk fel a két számot:
Az egyik 10*A+(A+2), a másik 10*(A+2)+A.
Az egyenletünk a következő lesz:
10*(A+2)+A+10*A+(A+2)=178
10A+20+A+10A+A+2=178
22A+22=178
22A=156
A=7,09... vagyis nincs a feltételnek megfelelő eredmény!
Gyanítom, a 178 valójában 176!
Így az eredmény: A=7. A szám pedig 79, illetve 97. Az összegük pedig 176.
0