Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7-es matek arányok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
821
Ofi tk: 84/5.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, koszi, valaszok, aranyok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Ha 3 sorba 90 fa kerül, akkor egybe 90/3=30.
Ha viszont ugyanezt 2 sorba helyezik, akkor 90/2=45 db fa.
Ha pedig a fák között 8 m a távolság, akkor a két esetben a következőképp számolhatunk: Ha 2 fánk van, akkor azok egymástól 8 méterre vannak. Ha 3, akkor már 16, mert egyet tettünk hozzá. Így a 30 db fa nem 30*8, hanem csak 29*8 métert tesz ki (egyet ki kell a fák számából vonni), tehát 232m. 45 fa esetén pedig 44*8, azaz 352m.
3

Elég hülyén van megfogalmazva, remélem jól értelmezem a feladatot.
Ha három sorban vannak a fák és egy sorban van 90 db, akkor összesen 270 fát ültetnek.
Ugyanez két sorban 270:2=135 fát fog jelenteni (soronként)
Ha 8 méterenként állnak a fák, akkor azt kell megnézni, hogy hány 'köz' van.
90 fánál 89 ilyen közölés van, azaz összesen 89*8=712 méter lesz a fasor
135 fánál 134 lesz, azaz 134*8=1072 méter hosszú.
2