Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Félhenger palást

Főoldal » Középiskola » Matematika
1450
Egy 15m hosszú pince dongaboltozata egy 5,6m átmérőjű félhenger palástja.
Mennyi ídő alatt készíthető el a belső felület vakolása, ha 1 óra alatt 4,5m2-t lehet bevakolni?

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először kiszámoljuk a félhenger palástjának felszínét.

A henger magassága m=15 m, a henger sugara r=2.8 m.

A félhenger felszíne:

A= `r*pi*m` = 131.88 m²

4.5 m² készül el 1 óra alatt,

131.88 m² elkészül `131.88/4.5` = 29.31 óra alatt.
0