Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS.MEGCSINALNA VALAKI? :)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1062
Tehat mondom a feladatot
Egy rombusz alaku szantofold ket parhuzamos szele 672meterre van egymastol.
A terulet ket tavoli csucsa kozott 2400meter,a ket kozelebbi csucsa kozott pedig 700m a tavolsag.
Mekkora az oldalhossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
A terület a két távoli csúcsa között? Ez értelmetlenül hangzik. Nem lehet, hogy távolság van írva a terület helyett?
0

672 m... minden oldala egyenlő és a köztük lévő távolság megegyezik a párhuzamos oldalak közti távolsággal. a 2 átló felesleges adat,viszont úgy is tudod ellenőrizni pitagorasz tétellel mivel az átlók feleződnek és a közbezárt szög 90 fok
0

 1200*1200+350*350  és ez 1250 vagyis az oldala 1250m
0

Tehat mondom a feladatot
Egy rombusz alaku szantofold ket parhuzamos szele 672meterre van egymastol.
A terulet ket tavoli csucsa kozott 2400meter,a ket kozelebbi csucsa kozott pedig 700m a tavolsag.
Mekkora az oldalhossza?

A rombusz területeivel érdemes operálni; egyfelől tudjuk, hogy terület=oldal*oldalhoz tartozó magasság, másként: T=a*ma, másként a rombusz speciális deltoid, így annak a területével is számolhatunk; terület=átlók szorzata/2, képlettel: T=e*f/2. Esetünkben ma=672 méter, e=2400 méter, f=700 méter, a a kérdés. Mivel adott a két átló, kiszámolhatjuk a területét: T=2400*700=1680000 négyzetméter, a másik területképlettel is ezt kell kapnunk, tehát

T=a*ma

1680000=672*a

2500=a, tehát a szántóföld oldalainak hossza 2500 méter.
0