Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PH számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
929
Mekkora a pH-ja annak a pufferoldatnak, ami 0,4 mol/dm3 benzoesavat és 0,5 mol/dm3 nátrium-benzoátot tartalmaz? (Kd=6,6*10-5)

Ebben a feladatban szeretném kérni a segítségét valakinek, ha lehet végeredménnyel együtt. Én kiszámoltam már és a pH-ra 3,9763 jött ki, ami sajnos nem lett jó. :/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`[H^+]`=`K_d*c_(sav)/c_(só)` = `6.6*10^(-5)*0.4/0.5` = `5.28*10^(-5)`

pH = -lg `[H^+]` = 4.28
0