Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Segítséget szeretnék mert holnapra kell!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1759
A derékszögű háromszög befogói 15 cm , és 8 cm. Mekkora az átfogója?


A téglalap átlója 68 cm, az oldala 104 cm. Mekkora a téglalap kerülete, területe?


Kerülete:

Területe:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha tanultad már pitagorasz tételét, akkor ismerős az

a² + b² = c² összefüggés.

1. c = `root()(15²+8²)` = 17 cm

2. Ott biztosan felcserélted, mert az átló nem lehet rövidebb, mint az egyik oldal.

Az átló lesz itt az átfogó

akkor a másik oldal:

b= `root()(104²-68²)`= 78.7 cm

K=2*(a+b)= 293.38 cm

T = a*b=5351 cm²
Módosítva: 7 éve
0