Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi (Newton)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
742
Mekkora átlagos erővel tudja egy mozdony a 15 t tömegű vasúti vagont 2 m/s sebességről 5 m/s sebességre 3 másodperc alatt felgyorsítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
m = 35t = 35000kg
v0 = 2m/s
v1 = 5m/s
Δt=3s
Δv=v1-v0
Δv=3m/s
a=Δv/Δt
a=3/3
a=1 m/s^2

F=m*a
F=35000kg *1m/s^2
F=35000N
0

m = 15t = 15000kg
v0 = 2m/s
v1 = 5m/s
Δt=3s
Δv=v1-v0
Δv=3m/s
a=Δv/Δt
a=3/3
a=1 m/s^2

F=m*a
F=15000kg *1m/s^2
F=15000N
1