Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia hazi részletes megoldasa kéne

Főoldal » Középiskola » Kémia
1027
Hány g vizet kell elpárologtatni a 450 g 25 tömeg %-os cukoroldatbol hogy 40 tömeg %-osoldatot kapjunk.a.Azeredeti oldat.........g cukor és...........viz volt.
b.Beparlás után az oldat tömege................g lett ebben..............g cukor és.......g víz maradt.
c.Az elpárologtatott víz menyisége..............g.Részletes megoldás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
házi
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a, Az eredeti oldat 112.5 g cukor és 337.5 g víz volt.

c,
Elpárologtattunk x g vizet. A bepárlás után az oldat tömege (450-x) g, ebben van 112,5 g cukor.

100 g oldatban van 40 g cukor

`100/(450-x)` = `40/112.5`

ezt x-re megoldod.
x=168.75
ez volt a c válasz.

b, Bepárlás után az oldat tömege (450-168.75) = 281.25 g lett, ebben 112.5 g cukor és 168.75 g víz maradt.
1