Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SURGOOS KERLEK

Főoldal » Középiskola » Fizika
519
Egy repülőgép a felszállás előtt 12 másodpercen keresztül gyorsít, mialatt 600 m utat fut be. Mennyi utat tett meg a repülő a felemelkedés előtti utolsó másodpercben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = `a/2*t^2`

600 = `a/2*(12^2)`

a= 8.33 `m/(s^2)`

11 mp alatt mennyit tett meg?

s= `a/2*11²`= 504.16 m

Ennek a különbsége az, amennyit az utolsó másodpercben megtett: 600-504.16 =

95.83 m , ennyit tesz meg az utolsó másodpercben.
1