Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
659
Két város 24km-re van egymástól az egyikből 35km/h sebességel a masikbol 45km/h sebességel indul reggel 8 órakor egymással szembe két gyalogos.Mikor találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem 4.5 és 3.5 km/h?

Együttes sebsségük: 4.5 + 3.5 km/h = 8 km/h
Táv: 24 km
Óránként 8 km-rel közelednek egymáshoz, tehát 24/8 = 3 óra múlva találkoznak.
Reggel 8-kor indultak, tehát 8+3 = 11-kor fognak találkozni.
0