Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok normálalakja

Főoldal » Középiskola » Matematika
615
Sziasztok.
Kérem szépen valaki segítsen ebben a feladatban, mert nem nagyon értem. Amúgy is nem járok suliba, mert lebetegedtem. Kérem szépen, hogy aki megcsinálja levezetné nekem lépésről lépésre.
Köszönöm szépen a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
a)
`(8.8*10^(-119))*(2.5*10^(-41))=8.8*2.5*10^(-119-41)=2.2*10*10^(-160)=2.2*10^(1-160)=2.2*10^(-159)`
b)
`(8.6*10^(-86))*(2.15*10^(-99))=8.6*2.15*10^(-86-99)=1.849*10*10^(-185)=1.849*10^(1-185)=1.849*10^(-184)`
c)
`(3*10^(-2))^(-3):(-1*10^(-22))^5=(3^(-3)*10^6)/(-1^5*10^(-110))=(2.7^(-1)*10^(6-1))/(-1*10^(-110))=-2.7^(-1)*10^(5+110)=-2.7^(-1)*10^(115)`
d)
`3.8*10^(-2)-3.1*10^(-3)=38*10^(-3)-3.1*10^(-3)=34.9*10^(-3)=3.49*10^(-2)`

UPDATE!
b) részt rosszul írtam fel
`(8.6*10^(-86)):(2.15*10^(-99))=(8.6/2.15)*10^(-86-(-99))=4*10^13`
Módosítva: 7 éve
1